Wiosenna sałatka

0
327

Składniki

Sałatka:
– sałata lodowa,
– rukola,
– pomidorki koktajlowe,
– cytryna,
– parmezan.

Winegret:
– 3 łyżki oliwy z oliwek (lub oleju),
– 1 łyżka octu winnego (lub soku z cytryny),
– sól do smaku,
– świeżo mielony pieprz.

 

1. Dokładnie myjemy wszystkie warzywa.

2. Z umytej i osuszonej rukoli obrywam ogonki, listki rwiemy na mniejsze kawałki. Mieszamy w misce z porwaną sałatą lodową.

3. Dodajemy pokrojone na pół pomidorki koktajlowe. Dokładnie mieszamy.

4. Polewamy dressingiem Winegret, wykładamy na talerze, posypujemy odrobiną startego parmezanu.

5. Podajemy samodzielnie lub jako dodatek do mięs.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ